maandag 12 maart 2012

Ligurië & Mangiare...


Waarom Nederlanders toch elk jaar weer aan het Gardameer tussen de toeristen gaan zitten is me een raadsel. Er zijn maar weinig Nederlanders bekend met Ligurië, terwijl dit juist zo'n prachtige streek is! Niet alleen biedt Ligurië een overweldigend mooie natuur en prachtige stranden (Ligur
ië heeft maar liefst 17 Blue Flag stranden), maar deze mooie streek heeft ook een eetcultuur die je doet watertanden! 

Gastronomie
De Ligurische keuken hecht grote waarde aan traditie en biedt talrijke specialiteiten, die variëren van zelfgemaakte pesto tot vis- en wildspecialiteiten. 


Pesto Genovese

Een welbekend gerecht is de “torta Pasqualina”, een hartig taartje gevuld met spinazie en snijbiet wat gemaakt wordt met Pasen. 

Zoals al eerder vermeld is de echte trots van Ligurië de Pesto Genovese. Een traditionele saus gemaakt van basilicum, extra virgine olijfolie en pijnboompitten. Deze pesto wordt meestal gegeten met trofie, een Ligurische pasta.  

Ligurië is ook de streek waar focaccia is ontstaan. Een dik brood met olijfolie, soms gezouten of met uien en olijven. Dit brood heeft ondertussen ook vele andere toppings, zoals bijvoorbeeld met kaas. Focaccia con Formaggio moet u zeker geprbeerd hebben, twee dikken lagen met heerlijke stracchino kaas.

Meer informatie over een vakantie naar Ligurië kunt u hier vinden: